Svet
12 ogledov

Akupunkturist s hivom okužil paciente?

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Švicarska policija je sprožila preiskavo proti akupunkturistu, saj nanj letijo obtožbe, da je z virusom hiv namenoma okužil najmanj petnajst svojih pacientov.

Primer je v Švici sprožil velik šok in strah, potem ko je tamkajšnji tabloid Blick poročal, da so oblasti o domnevnih obtožbah vedele že pet let. Preiskovalec Hermann Fleischhackl je sporočil, da je bila prva pritožba vložena leta 2005.

Z akupunkturistom, čigar identiteta ni znana, je imelo stike 19 oseb. "Petnajst oseb je prepričanih, da je okužba povezana z obtoženim. Štiri osebe za okužbo nimajo razlage oziroma je ne povezujejo z akupunkturistom," je povedal Fleischhackl.

Številni švicarski časopisi poročajo, da žrtve trdijo, da jim je v telo vbrizgal okuženo kri.

Preiskovalci se bodo po preiskavi do konca leta odločili, ali bodo osumljenega obtožili. Če mu dokažejo krivdo, bo lahko v zaporu preživel do deset let.

Incident je sprožil med državljani pravo paniko. Sprašujejo se, ali država nad alternativno medicino izvaja dovolj kontrole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.