Američani ne bodo dali niti ficka

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Barack Obama se bo srečal s sorodniki enajstih delavcev, ki so umrli v eksploziji naftne ploščadi v Mehiškem zalivu. Proti BP-ju pa njegova administracija že načrtuje nove ukrepe.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik, ki je zaradi domnevno počasne reakcije na dogodke priča številnim kritikam, bo sorodnikom umrlih izrekel sožalje. "Mislim, da se želi pogovoriti z njimi o tem, kaj so jim domači pravili o varnosti in o tem, katere spremembe bi morali izvesti," je dejal tiskovni predstavnik Robert Gibbs.

Obamova administracija je sporočila, da je BP pristal na pospešitev izplačevanja odškodnin tistim, ki sta jih iztekanje nafte v morje in nesreča tako ali drugače prizadela. Olje v morje izteka že od 20. aprila.

Zadnje fotografije dogajanja v Mehiškem zalivu si lahko ogledate v galeriji.

Amerika BP-ju ne bo dala niti ficka
Delnice podjetja BP so od takrat padle na najnižjo vrednost od leta 1997. Ameriški generalni državni tožilec Eric Holder pa je odločen: Američani ne bomo plačali niti ficka za popravljanje nastale škode, pravi.

Obama s predstavniki kongresa načrtuje sestanek, na katerem bodo pregledali obstoječo zakonodajo in se dogovorili, kako jo lahko posodobijo do te mere, da bodo žrtve te nesreče čim bolje zaščitene. V ponedeljek bo že četrtič obiskal prizadeto regijo, do takrat pa bo njegova administracija še stopnjevala pritisk na BP. Obama prav v tem času želi dokazati, da vse niti trdno drži v rokah, in tako odgovoriti na kritike. Izključeni niso niti pravni postopki zoper BP. "Naredili bomo vse potrebne korake za to, da Američani ne bodo plačali za to," pravi Holder.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.