Američanu pokazali jedrski objekt

Foto: Žurnal24 Znanstvenik, ki mu objekta niso dovolili fotografirati, je še pojasnil, da Sever
Severna Koreja je ameriškemu znanstveniku, ki je bil na obisku v tej državi, prejšnji teden pokazala velik nov objekt za bogatenje urana, v katerem je že nameščenih več sto centrifug.
Oglej si celoten članek

Znanstvenik Siegfried Hacker z univerze Stanford je za časnik New York Times povedal, da ga je severnokorejski objekt osupnil in da je o stvareh, ki jih je videl tam, že obvestil Belo hišo. Med drugim so Američanu pokazali sodobno nadzorno sobo, iz katere je moč upravljati z na stotine centrifugami. Znanstvenik, ki mu objekta niso dovolili fotografirati, je še pojasnil, da Severna Koreja trdi, da je v objektu že nameščenih 2000 centrifug, ki tudi delujejo.

Po navedbah ameriških oblasti je Severna Koreja omenjeni jedrski objekt zgradila zelo hitro in v tajnosti, saj aprila lani, ko so iz države izgnali zadnje mednarodne inšpektorje, še ni obstajal. New York Times predvideva, da je morala osiromašena in mednarodno izolirana Severna Koreja za tako hitro gradnjo jedrskega objekta imeti pomoč iz tujine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.