Androidov napad na prvo mesto

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Prodaja pametnih mobilnikov bo letos po napovedih precej zrasla, mesto vodilnega operacijskega sistema za pametne mobilnike pa bo pripadlo Googlovemu Androidu.
Oglej si celoten članek

Svetovni trg pametnih mobilnih telefonov bo v letu 2011 porasel skoraj za 50 odstotkov, mesto vodilnega operacijskega sistema za pametne mobilnike pa bo pripadlo Googlovemu Androidu, napovedujejo v mednarodni analitski hiši IDC.

Proizvajalci pametnih mobilnikov naj bi letos po vsem svetu dobavili več kot 450 milijonov tovrstnih naprav, medtem ko so jih v preteklem letu 303,4 milijona.

Android naj bi ob tem letos z drugega mesta med sistemi za pametne mobilnike skočil na prvo in tako prehitel doslej vodilni sistem Symbian, ki ga v telefone vgrajuje finska Nokia. Android naj bi konec leta 2011 imel 39,5-odstoten, Symbian 20,9-odstoten, Applov iOS 15,7-odstoten, Blackberry proizvajalca RIM pa 14,9-odstoten delež.

Rast naj bi zabeležil tudi Microsoftov operacijski sistem Windows Phone, predvsem zaradi tega, ker ga bo na podlagi že sklenjenega partnerstva z Microsoftom uporabljala tudi Nokia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.