Svet
17 ogledov

Androidov napad na prvo mesto

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Prodaja pametnih mobilnikov bo letos po napovedih precej zrasla, mesto vodilnega operacijskega sistema za pametne mobilnike pa bo pripadlo Googlovemu Androidu.

Svetovni trg pametnih mobilnih telefonov bo v letu 2011 porasel skoraj za 50 odstotkov, mesto vodilnega operacijskega sistema za pametne mobilnike pa bo pripadlo Googlovemu Androidu, napovedujejo v mednarodni analitski hiši IDC.

Proizvajalci pametnih mobilnikov naj bi letos po vsem svetu dobavili več kot 450 milijonov tovrstnih naprav, medtem ko so jih v preteklem letu 303,4 milijona.

Android naj bi ob tem letos z drugega mesta med sistemi za pametne mobilnike skočil na prvo in tako prehitel doslej vodilni sistem Symbian, ki ga v telefone vgrajuje finska Nokia. Android naj bi konec leta 2011 imel 39,5-odstoten, Symbian 20,9-odstoten, Applov iOS 15,7-odstoten, Blackberry proizvajalca RIM pa 14,9-odstoten delež.

Rast naj bi zabeležil tudi Microsoftov operacijski sistem Windows Phone, predvsem zaradi tega, ker ga bo na podlagi že sklenjenega partnerstva z Microsoftom uporabljala tudi Nokia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.