Angela Merkel "pozabila" plačati članarino svoji stranki

Foto: razno 28.08.13. Angela Merkel, German Chancellor Angela Merkel stands in front o
Foto: razno 28.08.13. Angela Merkel, German Chancellor Angela Merkel stands in front o
Nemška kanclerka Angela Merkel svoji stranki Krščansko-demokratska unija (CDU) dolguje 9500 evrov članarine. Stranka naj bi jo sicer pozabila obvestiti, da se je ta povišala.
Oglej si celoten članek

Kot navaja nemški tabloid Bild v nedeljski izdaji, nemška kanclerka Angela Merkel svoji stranki Krščansko-demokratska unija (CDU) dolguje 9500 evrov članarine.  Tiskovni predstavnik CDU v nemški zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjanska je za nemško tiskovno agencijo DPA potrdil, da je Merklova dejansko stranki dolžna nekaj članarine, a ob tem ni želel razkriti vsote. Je pa pojasnil, da dolg ni krivda Merklove, temveč je enostavno niso obvestili o spremembah pravil.

Te so začele veljati leta 2013, člani vlade pa morajo v skladu z njimi prispevati šest odstotkov svoje plače in drugih dodatkov. Pred spremembami je bil prispevek fiksni znesek. CDU je zagotovila, da bo Merklova svoj dolg poplačala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:59 25. April 2016.

    Tudi zlovenija bi morala tej vešči škrbasti izstaviti račun za vso sranje, ki ga je naredila s svojim brezglavim vabljenjem …

  • Se vid da so zanalaš to dal v javnost zdej. Ker hočjo zrušt Merklovo. In če naslove prebereš se ti …

  • mph
    21:50 24. April 2016.

    Za toliko denarja od vsakega pa se bodo le stranke potrudile, da nesposbneže za vsako ceno obdržijo na oblasti in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.