Aretirana zaradi pisanja po mizi

Foto: Žurnal24 šolska miza
Dvanajstletnica, ki je bila aretirana zaradi pisanja po šolski mizi, za milijon dolarjev toži newyorške mestne oblasti.
Oglej si celoten članek

Alexo Gonzalez so v lisicah policisti pospremili iz šole, potem ko je z zelenim flumastrom po mizi svojim prijateljem pisala sporočilo. Z mamo sta se odločili tožiti policijo in šolstvo. V tožbi navajata prekomerno uporabo sile in kršenje dekličinih pravic.

"Rada imam prijateljici Abby in Faith" so bile usodne besede, ki jih je šolarka napisala med uro španščine. Učitelj jo je zvlekel do ravnateljeve pisarne, od koder so poklicali policijo. Ko so jo odpeljali iz šole, se je zlomila in začela jokati. "Napisala sem čački, ki se z lahkoto izbrišeta. Lisice so bile popolnoma nepotrebne," je povedala. Nato so jo zadrževali v posebnem prostoru šole več ur, kar je bilo zanjo zelo travmatično.

Mestne oblasti so priznale, da je bila aretacija napaka in sporočile, da bi morali policisti imeti več razumevanja.

Deklici so sicer sodili ter naložili osem ur družbeno-koristnega dela, napisati pa mora tudi esej o tem, kaj se je iz tega dogodka naučila. Družinski odvetnik je povedal, da so v šoli dejansko pretiravali, ko so zaradi takšnega dogodka poklicali policijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.