Svet
2 ogledov

Aretirana zaradi pisanja po mizi

šolska miza Žurnal24 main
Dvanajstletnica, ki je bila aretirana zaradi pisanja po šolski mizi, za milijon dolarjev toži newyorške mestne oblasti.

Alexo Gonzalez so v lisicah policisti pospremili iz šole, potem ko je z zelenim flumastrom po mizi svojim prijateljem pisala sporočilo. Z mamo sta se odločili tožiti policijo in šolstvo. V tožbi navajata prekomerno uporabo sile in kršenje dekličinih pravic.

"Rada imam prijateljici Abby in Faith" so bile usodne besede, ki jih je šolarka napisala med uro španščine. Učitelj jo je zvlekel do ravnateljeve pisarne, od koder so poklicali policijo. Ko so jo odpeljali iz šole, se je zlomila in začela jokati. "Napisala sem čački, ki se z lahkoto izbrišeta. Lisice so bile popolnoma nepotrebne," je povedala. Nato so jo zadrževali v posebnem prostoru šole več ur, kar je bilo zanjo zelo travmatično.

Mestne oblasti so priznale, da je bila aretacija napaka in sporočile, da bi morali policisti imeti več razumevanja.

Deklici so sicer sodili ter naložili osem ur družbeno-koristnega dela, napisati pa mora tudi esej o tem, kaj se je iz tega dogodka naučila. Družinski odvetnik je povedal, da so v šoli dejansko pretiravali, ko so zaradi takšnega dogodka poklicali policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.