Argentina legalizirala istospolne poroke

Foto: Žurnal24 Zagovornica istospolnih porok je tudi predsednica Cristina Fernández.
Argentina je z izenačitvijo tradicionalne in istospolne zakonske zveze postala prva latinskoameriška država, ki se je odločila za to potezo.
Oglej si celoten članek

Homoseksualni pari bodo tako imeli enake zakonske pravice, obveznosti in zaščito kot poročeni heteroseksualni pari, piše Daily Telegraph. To vključuje tudi posvojitev otrok ter dedovanje. Legalizacija istospolne zakonske zveze je prešla parlamentarne postopke kljub močnemu nasprotovanju Rimskokatoliške cerkve in evangeličanskih skupin. Te so celo uspele zbrati 60 tisoč ljudi, ki so uprizorili protestni shod pred parlamentom.

Do zdaj se je v Argentini poročilo devet istospolnih parov, potem ko jim je uspelo prepričati sodnike, da jim to dovoljuje ustava, a so bili nekateri od teh zakonov razveljavljeni. Novi zakon, sprejet po 16 mesecih javne debate, pa bo po predvidevanjih sprožil poplavo novih istospolnih porok.

Istospolne poroke so bile doslej legalizirane v Urugvaju, Buenos Airesu in nekaterih zveznih državah Mehike. Toda Argentina je prva država, ki jih je legalizirala na državni ravni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.