Assange in Žižek združila moči

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Slavoj Žižek in Julian Assange bosta drugega julija razpravljala o vplivu strani WikiLeaks na različna dogajanja po svetu.
Oglej si celoten članek

Spletna stran WikiLeaks je lani objavila tri najbolj obsežne pakete zaupnih podatkov v zgodovini. Dokumenti so širši javnosti razkrili zaodrje vojne v Iraku, Afganistanu in diplomatske depeše.

Objave so k odstopu neposredno prisilile številne veleposlanike, vlada Velike Britanije pa je zaradi njih zahtevala natančen pregled varnosti informacijskega sistema. Med drugim so se prebivalci Bližnjega vzhoda in na severu Afrike zbudili v arabsko pomlad. Veliko jih meni, da so ravno ti dokumenti v tem delu sveta zanetili proteste, piše Frontline.

Dva misleca bosta govorila o WikiLeaksu
Frontline je zato spodbudil "dva vodilna svetovna misleca", Juliana Assangea in Slavoja Žižka, k pogovoru o etiki in filozofiji delovanja spletne strani. Razpravljala bosta o vplivu spletne strani na politične premike v svetu in poskušala ugotoviti, kakšen odmev bi lahko imela stran v prihodnje.

Slavoj Žižek bo omenil tudi svojo novo publikacijo, ki med drugim govori tudi o tem, da je novi načini uporabe in izmenjave informacij, kot je WikiLeaks, eden izmed pokazateljev konca globalnega kapitalizma.

Pogovor bo v londonski dvorani Troxy vodila Amy Goodman, večkrat nagrajena preiskovalna novinarka in voditeljica oddaje Democracy now!, še piše Frontline.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.