Svet
9 ogledov

Assange in Žižek združila moči

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slavoj Žižek in Julian Assange bosta drugega julija razpravljala o vplivu strani WikiLeaks na različna dogajanja po svetu.

Spletna stran WikiLeaks je lani objavila tri najbolj obsežne pakete zaupnih podatkov v zgodovini. Dokumenti so širši javnosti razkrili zaodrje vojne v Iraku, Afganistanu in diplomatske depeše.

Objave so k odstopu neposredno prisilile številne veleposlanike, vlada Velike Britanije pa je zaradi njih zahtevala natančen pregled varnosti informacijskega sistema. Med drugim so se prebivalci Bližnjega vzhoda in na severu Afrike zbudili v arabsko pomlad. Veliko jih meni, da so ravno ti dokumenti v tem delu sveta zanetili proteste, piše Frontline.

Dva misleca bosta govorila o WikiLeaksu
Frontline je zato spodbudil "dva vodilna svetovna misleca", Juliana Assangea in Slavoja Žižka, k pogovoru o etiki in filozofiji delovanja spletne strani. Razpravljala bosta o vplivu spletne strani na politične premike v svetu in poskušala ugotoviti, kakšen odmev bi lahko imela stran v prihodnje.

Slavoj Žižek bo omenil tudi svojo novo publikacijo, ki med drugim govori tudi o tem, da je novi načini uporabe in izmenjave informacij, kot je WikiLeaks, eden izmed pokazateljev konca globalnega kapitalizma.

Pogovor bo v londonski dvorani Troxy vodila Amy Goodman, večkrat nagrajena preiskovalna novinarka in voditeljica oddaje Democracy now!, še piše Frontline.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.