Assange piše avtobiografijo

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
39-letni Julian Assange, ustanovitelj WikiLeaksa bo napisal avtobiografijo. Za svoje spomine podpisal pogodbo v vrednosti 1,2 milijona evra.
Oglej si celoten članek

Ameriški založnik Alfred A. Knopf in britanska založniška hiša Canongate s sedežem v veliki Britaniji sta Assangu, ki namerava svoje spomine opisati v nadaljevanjih, ponudila 1,5 milijona dolarjev (1,2 milijona evrov), poroča Sunday Times. Rokopis naj bi bil pripravljen marca prihodnje leto.

''Ne želim napisati te knjige, vendar jo moram, '' je dejal Assange, in dodal, da mu bo denar prišel prav tudi v pravni bitki, ki ga čaka.

Denar bo porabil za obrambo na sodišču
''Za pravne stroške sem že porabil več kot 200.000 funtov (230.000 evrov), moram se braniti in WikiLeaks obdržati pri življenju, ''je še pojasnil Assange.

Znano je, da se Assange bori proti izročitvi Švedski zaradi obtožb o domnevnih spolnih napadih na dve ženski. Njegovi odvetniki pa so že izrazili zaskrbljenost,  da bi ustanovitelj WikiLeaksa lahko končal v ameriških zaporih, bodisi neposredno z izročitvijo iz Velike Britanije ali preko izročitve s Švedske zaradi obtožb o vohunjenju oziroma objavi diplomatskih depeš. Obravnava o njegovi izročitvi naj bi se začela februarja prihodnje leto.

Sprehaja se z elektronsko zapestnico
Assange je trenutno v t.im. virtualnem hišnem priporu na dvorcu Norfolk v vzhodnem delu Anglije. Iz zapora so ga proti varščini izpustili 16.decembra, pod pogojem, da ima ves čas na sebi elektronsko zapestnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.