Assange še ne gre v Ekvador

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ekvadorski zunanji minister je zanikal, da bi država že odobrila azil za ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea.
Oglej si celoten članek

Zunanji minister Ricardo Patiño Aroca je dejal, da lahko odločitev o tem, ali bo Assange dobil azil v Ekvadorju, sprejmeta le on in predsednik Rafael Correa.

Včeraj so se namreč pojavile navedbe, da so azil že odobrili"Te zgodbe niso resnične. Ko bomo sprejeli odločitev, bomo zelo jasno pojasnili razloge, pravne okvirje in analize, zakaj smo se odločili za ali proti podelitvi azila," je dejal predsednik Correa.

Assange sicer zdaj že osem tednov biva na ekvadorski ambasadi v Londonu, da bi se zaradi obtožb o spolni zlorabi izognil izročitvi Švedski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • xy
    11:55 15. Avgust 2012.

    ha ha si pa pogumen, jutri mogoče pa že danes zvečer ti bodo na vrata potrkali agenti FBI ;)

  • 09:13 15. Avgust 2012.

    ternutno poteka manever, katera država na tem planetu si upa podeliti azil in se soočiti s posledico maščevanja amerike za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.