Svet
14 ogledov

Assange še ne gre v Ekvador

WikiLeaks Shutterstock
Ekvadorski zunanji minister je zanikal, da bi država že odobrila azil za ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea.

Zunanji minister Ricardo Patiño Aroca je dejal, da lahko odločitev o tem, ali bo Assange dobil azil v Ekvadorju, sprejmeta le on in predsednik Rafael Correa.

Včeraj so se namreč pojavile navedbe, da so azil že odobrili"Te zgodbe niso resnične. Ko bomo sprejeli odločitev, bomo zelo jasno pojasnili razloge, pravne okvirje in analize, zakaj smo se odločili za ali proti podelitvi azila," je dejal predsednik Correa.

Assange sicer zdaj že osem tednov biva na ekvadorski ambasadi v Londonu, da bi se zaradi obtožb o spolni zlorabi izognil izročitvi Švedski.

Komentarjev 2
  • xy 11:55 15.avgust 2012.

    ha ha si pa pogumen, jutri mogoče pa že danes zvečer ti bodo na vrata potrkali agenti FBI ;)

  • izRODEk 09:13 15.avgust 2012.

    ternutno poteka manever, katera država na tem planetu si upa podeliti azil in se soočiti s posledico maščevanja amerike za to dejanje. amerika in sionisti grozijo celemu planetu in niti pod razno ne bodo dovolili enemu ekvadorju, da jim pred ...prikaži več očmi spelje človeka, ki ga nameravajo posaditi na električni stol. navsezadnje je assange človek, ki je razkril, da je amerika okupatorska gnila teroristična organizacija... žal pa je na svetu komaj kakšen procent ljudi, ki se tega zaveda.. dobro je le to, da se ta procent veča, slabo pa to, ker nismo želve, ki živijo 200 let, da bi dočakali zlom tega zla, imenovanega amerika.