Assange še ne more mirno spati

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Londonu se je končal prizivni postopek, v sklopu katerega želi ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange preprečiti, da bi ga izročili Švedski.
Oglej si celoten članek

Na višjem sodišču v Londonu se je po dveh dneh končal prizivni postopek, s katerim poskuša ustanovitelj spletne strani WikiLeaks Julian Assange preprečiti svojo izročitev Švedski zaradi obtožb o spolnih napadih. Odločitev sodnikov še ni znana.

Assange in njegovi odvetniki so dva dni izpodbijali februarsko odločitev sodišča o izročitvi Švedski. Odvetniki švedskega tožilstva so dejali, da imajo izjavi dveh domnevnih žrtev spolnih napadov s strani ustanovitelja WikiLeaksa, da nista pristali na spolne odnose.

Assangea so prijeli decembra lani v Veliki Britaniji na podlagi evropskega zapornega naloga, ki ga je izdala Švedska. Nalog je izdala zaradi obtožb dveh žensk o treh spolnih napadih in posilstvu, ki naj bi jih zagrešil avgusta lani v Stockholmu.

40-letni Avstralec, ki je od aretacije decembra lani v Londonu v hišnem priporu, trdi, da so obtožbe proti njemu politično motivirane zaradi Wikileaksa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.