Svet
13 ogledov

Assange še ne more mirno spati

Julian Assange se je Avstralcem bolj zameril kot Bog, ki je poplavil večji del z Žurnal24 main
V Londonu se je končal prizivni postopek, v sklopu katerega želi ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange preprečiti, da bi ga izročili Švedski.

Na višjem sodišču v Londonu se je po dveh dneh končal prizivni postopek, s katerim poskuša ustanovitelj spletne strani WikiLeaks Julian Assange preprečiti svojo izročitev Švedski zaradi obtožb o spolnih napadih. Odločitev sodnikov še ni znana.

Assange in njegovi odvetniki so dva dni izpodbijali februarsko odločitev sodišča o izročitvi Švedski. Odvetniki švedskega tožilstva so dejali, da imajo izjavi dveh domnevnih žrtev spolnih napadov s strani ustanovitelja WikiLeaksa, da nista pristali na spolne odnose.

Assangea so prijeli decembra lani v Veliki Britaniji na podlagi evropskega zapornega naloga, ki ga je izdala Švedska. Nalog je izdala zaradi obtožb dveh žensk o treh spolnih napadih in posilstvu, ki naj bi jih zagrešil avgusta lani v Stockholmu.

40-letni Avstralec, ki je od aretacije decembra lani v Londonu v hišnem priporu, trdi, da so obtožbe proti njemu politično motivirane zaradi Wikileaksa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.