Atlet ustrelil svoje dekle

Foto: Reuters Oscar Pistorius in Reeve Steenkamp Foto: FameFlynet Oscar Pistorius Foto: FameFlynet Oscar Pistorius Foto: FameFlynet Oscar Pistorius Foto: FameFlynet Oscar Pistorius Foto: FameFlynet Oscar Pistorius Foto: FameFlynet Oscar Pistorius Foto: FameFlynet Oscar Pistorius Foto: Reuters Oscar Pistorius Foto: Reuters Oscar Pistorius Foto: Reuters Oscar Pistorius
Oscar Pistorius, ki je postal znan po tem, da je kot prvi človek z dvema nožnima protezama tekel na olimpijskih igrah, je ustrelil svoje dekle. Noč bo preživel v zaporu, zjutraj gre pred sodnika.
Oglej si celoten članek

Policija je potrdila, da so na domu atleta iz Južne Afrike našli mrtvo žensko. Pistorius naj bi svoje dekle ustrelil v glavo in roko. Po poročanju lokalnega radia jo je zamenjal za vlomilca, vendar novi podatki vse bolj nakazujejo, da ni šlo za nesrečo.

To ni prvi incident

Policija je Pistoriusa zaslišala, nato pa so potrdili, da so eno osebo aretirali. "Na prizorišču smo našli 9-milimetrsko pištolo. 26-letnega moškega smo prijeli," je dejala predstavnica tamkajšnje policije Katlego Mogale.

Policija je razkrila, da na hiši ni bilo nikakršnih znakov vloma. Izpustitvi proti varščini bodo nasprotovali, imeli naj bi več prič, ki so videle streljanje. Potrdili so, da to ni prvi incidenti z elementi družinskega nasilja pri Pistoriusu.

Čez noč bo ostal v priporu, jutri pa bo šel na sodišče. Odvzeli so mu kri, saj bodo opravili teste, ali je bil pod vplivom alkohola ali kakšne druge substance.

Foto: Facebook Reeva Steenkamp Potrdili smrt manekenke

Predstavnik 29-letne manekenke Reeve Steenkamp je potrdil, da je prav ona umrla v streljanju v Pistoriusovi hiši. Nekateri mediji poročajo, da je v hišo prišla nenapovedano, ker je želela Oscarja presenetiti za valentinovo.

Premaknil meje

Pistorius je svetovni javnosti postal znan predvsem po svojem boju, da bi lahko tekel na olimpijskih igrah, kljub temu da ima nožni protezi. To mu je tudi uspelo lani v Londonu; v teku na 400 metrov se je uvrstil v polfinale. Nastopil je tudi na paraolimpijskih igrah. V domovini velja za neke vrste heroja, zato je šok ob današnjem dogajanju še toliko večji.

Obdajajo ga oboroženi varnostniki

Do streljanja naj bi prišlo okoli 4. ure zjutraj po lokalnem času. Reševalci so ženski na kraju poskušali pomagati, a zaman. Pistorius sicer živi na veliki kmetiji v Pretorii, ki jo obdajajo visoki zidovi in oboroženi varnostniki. V Južni Afriki imajo eno od najvišjih stopenj kriminala na svetu, številni lastniki domov imajo orožje, da se z njim branijo pred vlomilci. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.