Svet
26 ogledov

Atlet ustrelil svoje dekle

Oscar Pistorius
1/11
Reuters
Oscar Pistorius, ki je postal znan po tem, da je kot prvi človek z dvema nožnima protezama tekel na olimpijskih igrah, je ustrelil svoje dekle. Noč bo preživel v zaporu, zjutraj gre pred sodnika.

Policija je potrdila, da so na domu atleta iz Južne Afrike našli mrtvo žensko. Pistorius naj bi svoje dekle ustrelil v glavo in roko. Po poročanju lokalnega radia jo je zamenjal za vlomilca, vendar novi podatki vse bolj nakazujejo, da ni šlo za nesrečo.

To ni prvi incident

Policija je Pistoriusa zaslišala, nato pa so potrdili, da so eno osebo aretirali. "Na prizorišču smo našli 9-milimetrsko pištolo. 26-letnega moškega smo prijeli," je dejala predstavnica tamkajšnje policije Katlego Mogale.

Policija je razkrila, da na hiši ni bilo nikakršnih znakov vloma. Izpustitvi proti varščini bodo nasprotovali, imeli naj bi več prič, ki so videle streljanje. Potrdili so, da to ni prvi incidenti z elementi družinskega nasilja pri Pistoriusu.

Čez noč bo ostal v priporu, jutri pa bo šel na sodišče. Odvzeli so mu kri, saj bodo opravili teste, ali je bil pod vplivom alkohola ali kakšne druge substance.

Reeva Steenkamp | Avtor: Facebook Facebook
Potrdili smrt manekenke

Predstavnik 29-letne manekenke Reeve Steenkamp je potrdil, da je prav ona umrla v streljanju v Pistoriusovi hiši. Nekateri mediji poročajo, da je v hišo prišla nenapovedano, ker je želela Oscarja presenetiti za valentinovo.

Premaknil meje

Pistorius je svetovni javnosti postal znan predvsem po svojem boju, da bi lahko tekel na olimpijskih igrah, kljub temu da ima nožni protezi. To mu je tudi uspelo lani v Londonu; v teku na 400 metrov se je uvrstil v polfinale. Nastopil je tudi na paraolimpijskih igrah. V domovini velja za neke vrste heroja, zato je šok ob današnjem dogajanju še toliko večji.

Obdajajo ga oboroženi varnostniki

Do streljanja naj bi prišlo okoli 4. ure zjutraj po lokalnem času. Reševalci so ženski na kraju poskušali pomagati, a zaman. Pistorius sicer živi na veliki kmetiji v Pretorii, ki jo obdajajo visoki zidovi in oboroženi varnostniki. V Južni Afriki imajo eno od najvišjih stopenj kriminala na svetu, številni lastniki domov imajo orožje, da se z njim branijo pred vlomilci. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.