Aung San Su Či nad sodbo mjanmarske hunte

Foto: Žurnal24 Mjanmarska vojaška oblast vztrajno zatira vsakršno vzpostavitev učinkovite polit
Voditeljica mjanmarske opozicije Aung San Su Či se bo pritožila nad novodosojenimi 18 meseci hišnega zapora.
Oglej si celoten članek

Kot je povedal njen odvetnik, se bodo na sodbo pritožili, saj je "obsodba glede na zakonodajo povsem napačna", pritožbo pa bi lahko vložili že danes. Vojaška hunta, ki v državi vlada že od leta 1962, je San Su Čijevi kazen dosodila, potem ko je maja na njeno posestvo vdrl Američan John Yettaw. Vojaška oblast je presodila, da je voditeljica s tem kršila hišni zapor.

Čeprav se je zagovarjala, da ni odgovorna za dejanja Američana in da bi ga morali prestreči že stražarji, pa je tožilstvo zanjo zahtevalo pet let zapora. Kazen so nato spremenili v tri leta prisilnega dela, ki si jo nato razpolovili in ji dovolili, da jo lahko preživi v hišnem priporu.

Sprenevedanje Kitajske in Rusije

Sodbo so po svetu že obtožile številne države, vendar pa do obsodbe v Varnostnem svetu Združenih narodov včeraj ni prišlo. To sta preprečili Rusija in Kitajska, ta pa je ob tem danes mednarodno skupnost pozvala, naj spoštuje sodno suverenost Mjanmara.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.