Avstrijo pretresel umor 13-letnice, ki so jo našli na zelenici

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dva osumljenca, stara 16 in 18 let, bodo danes zaslišali.
Oglej si celoten članek

Avstrijski mediji poročajo o umoru 13-letnice, katere truplo so konec tedna našli na zelenici ob cesti na Dunaju.

Policija je prijela dva osumeljnca, sicer prosilca za azil iz Afganistana, ki ju bo zaslišala danes. Enega od njiju so avstrijske oblasti zaradi drog in nasilja že obravnavale. 

Policija je ugotovila, da se je grozljivo dejanje zgodilo v zgodnjih jutranjih urah v soboto na Dunaju, truplo dekleta so našli okoli sedme ure zjutraj na zelenici ob cesti na ulici Viktor-Kaplan-Straße. Dekle je mrtva ležala naslonjena na drevo. 

Umrla v brutalnih okoliščinah

Trajalo je kar 24 ur, da so identificirali truplo 13-letnice. Starši so po objavi opisa žrtve stopili v stik s policijo v Tullnu (Spodnja Avstrija). Obdukcija je pokazala, da je 13-letnica umrla v posebej brutalnih okoliščinah, sledi kažejo na zadušitev, spolno nasilje, morda je bila tudi zadrogirana. Na predelu vratu in prsnega koža je imela modrice. 

xxx

Policija je še ugotovila, da kraj, kje so truplo odkrili, ni lokacija zločina, ampak je bilo dekle tja prepeljano naknadno. Policija domneva, da je bilo dekle umorjeno v stanovanju ali hiši. Policija je prijela dva osumljenca, stara 16 in 18 let, po rodu iz Afganistana.

Policija preiskuje tudi, zakaj je bila 13-letnica iz Spodnje Avstrije na Dunaju in koga je tam poznala.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:45 29. Junij 2021.

    multi kulti bo užival dokler se bomo kregali al je boljši beli al rdeči. ko bomo vsi naši, ko bomo …

  • 10:28 29. Junij 2021.

    Osumljenci so ljubitelji Fajonove,Cerarja,Bratuškove,Šarca,Levice,... . In zaradi teh razlogov vas vljudno naprošam za malo strpnosti do drugačnih in zaradi obogatene …

  • 10:06 29. Junij 2021.

    Vse te zapečence bi bilo potrebno nagnati od koder so prišli. Naši otroci umirajo, ker države to dopuščajo. Žalostno kako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.