Svet
3856 ogledov

Avstrijo pretresel umor 13-letnice, ki so jo našli na zelenici

Avstrijska policija Profimedia
Dva osumljenca, stara 16 in 18 let, bodo danes zaslišali.

Avstrijski mediji poročajo o umoru 13-letnice, katere truplo so konec tedna našli na zelenici ob cesti na Dunaju.

Policija je prijela dva osumeljnca, sicer prosilca za azil iz Afganistana, ki ju bo zaslišala danes. Enega od njiju so avstrijske oblasti zaradi drog in nasilja že obravnavale. 

Policija je ugotovila, da se je grozljivo dejanje zgodilo v zgodnjih jutranjih urah v soboto na Dunaju, truplo dekleta so našli okoli sedme ure zjutraj na zelenici ob cesti na ulici Viktor-Kaplan-Straße. Dekle je mrtva ležala naslonjena na drevo. 

Umrla v brutalnih okoliščinah

Trajalo je kar 24 ur, da so identificirali truplo 13-letnice. Starši so po objavi opisa žrtve stopili v stik s policijo v Tullnu (Spodnja Avstrija). Obdukcija je pokazala, da je 13-letnica umrla v posebej brutalnih okoliščinah, sledi kažejo na zadušitev, spolno nasilje, morda je bila tudi zadrogirana. Na predelu vratu in prsnega koža je imela modrice. 

Policija je še ugotovila, da kraj, kje so truplo odkrili, ni lokacija zločina, ampak je bilo dekle tja prepeljano naknadno. Policija domneva, da je bilo dekle umorjeno v stanovanju ali hiši. Policija je prijela dva osumljenca, stara 16 in 18 let, po rodu iz Afganistana.

Policija preiskuje tudi, zakaj je bila 13-letnica iz Spodnje Avstrije na Dunaju in koga je tam poznala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 15:45 29.junij 2021.

    multi kulti bo užival dokler se bomo kregali al je boljši beli al rdeči. ko bomo vsi naši, ko bomo lepo vsi za isto mizo in za isto skledo, ne bomo rabli zažganih da nam odnašajo smeti izpod riti, ki ...prikaži več ki se nabirajo , ko se mi med sabo kregamo o naših in vaših. in najbolj sramotno je to, da slovenec najraje ofrnaži slovenca. multi kulti pa lepo složno skupi, dokler ne bomo dobili od njih brco v rit in bomo lahk mi šli malo na rajzo nazaj za Ural.

  • 5aa93f84874a2d1c45173779b302eaec9123c75c 10:28 29.junij 2021.

    Osumljenci so ljubitelji Fajonove,Cerarja,Bratuškove,Šarca,Levice,... . In zaradi teh razlogov vas vljudno naprošam za malo strpnosti do drugačnih in zaradi obogatene EU z multikulturo,ker smo s tem Evropejci bolj bogati,spoznavamo nove izkušnje,nove navade, osvajamo nova znanja in smo zato bolj bogati... ...prikaži več .Skratka to je dodana vrednost in poslušajmo našo levo opcijo in vsi skupaj stremimo k temu za čimprejšno integracijo teh ljudi, podobno kot smo to storili med balkansko vojno in da ti ljudje

  • alen04 10:06 29.junij 2021.

    Vse te zapečence bi bilo potrebno nagnati od koder so prišli. Naši otroci umirajo, ker države to dopuščajo. Žalostno kako se vodilni delajo norca iz državljanov, ki so jim dali svoj glas na volitvah.