Avtomobilske bombe ubile več deset ljudi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V bombnih eksplozijah je danes umrlo najmanj 55 ljudi, nasilje v Iraku se še stopnjuje in kaže na večji doseg upornikov, slabšo varnost in nezadovoljstvo s šiitsko vlado.
Oglej si celoten članek

V seriji bombnih napadov v Iraku je bilo danes ubitih najmanj 55 ljudi, ranjenih pa najmanj 226. V devetih različnih predelih Bagdada je eksplodiralo 11 avtomobilskih bomb. Še ena bomba je eksplodirala v mestu Mahmudija južno od prestolnice, dve je razneslo v mestu Kut, dve v Samavi in še eno v Basri. Napadi so bili usmerjeni predvsem na območja, kjer živi šiitska večina.

Julija v nasilju že več kot 800 mrtvih

Napadi se dogajajo dan zatem, ko je bilo v nasilju v Iraku ubitih 14 ljudi, tudi osem kurdskih policistov v samomorilskem napadu. Vse pogostejši in dobro pripravljeni napadi kažejo tako na vse večji doseg upornikov kot na vse slabše varnostne razmere v državi.

Od začetka letošnjega leta je v Iraku umrlo že več kot tri tisoč ljudi, samo julija jih je bilo ubitih več kot 800. Analitiki povečanje nasilja pripisujejo nezadovoljstvu pripadnikov sunitske manjšine s šiitsko vlado.

Iraška vlada se ne spopada le z vse slabšimi varnostnimi razmerami, pač pa ima tudi težave z zagotavljanjem osnovnih storitev, kot sta elektrika in čista voda, močno razširjena pa je korupcija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.