Baconovo sliko prodali za 25 milijonov evrov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pri avkcijski hiši Christie's v Londonu so za vrtoglavih 25 milijonov evrov prodali akt na Irskem rojenega britanskega slikarja Francisa Bacona. Na sliki je upodobljena prebivalka londonskega Soha Henrietta Moraes.
Oglej si celoten članek

Znesek, ki ga je za akt vplačal neznani kupec, je za več kot milijon evrov presegel izklicno ceno.

Akt Francisa Bacona, ki je bil kar 30 let v lasti zasebnega zbiratelja, glede na izklicno ceno hiše Christie's velja za enega najbolj cenjenih del povojne sodobne umetnosti. Pričujoče delo po besedah mednarodnega direktorja in šefa za povojno in sodobno umetnost pri Christie's Francisa Outreda predstavlja enega najbolj privlačnih in seksualno nabitih aktov, kar jih je kdaj videl. Bacon je Henrietto Moraes kot model večkrat upodobil, z njo pa je sodeloval tudi britanski slikar Lucien Freud.

Rekordno vrednost med Baconovimi deli je sicer leta 2008 dosegel njegov Triptih. Na dražbi avkcijske hiše Sotheby's v New Yorku je bil prodan za rekordnih 66 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.