Barack Obama priznal napako

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Barack Obama je za Fx News priznal, da je največja napaka, ki jo je storil kot ameriški predsednik, kaos, ki je nastal v Libiji po Gadafijevem strmoglavljenju.
Oglej si celoten članek

V pogovoru za ameriško televizijsko postajo Fox News, ki je bil objavljen včeraj, je Barack Obama sicer vztrajal, da je bilo ameriško vojaško posredovanje v Libiji leta 2011, ki je privedlo do strmoglavljenja Moamerja Gadafija upravičeno. Hkrati je priznal, da je njegova največja napaka v dveh mandatih na čelu države ta, da ni načrtoval tega, kar bi moralo slediti.

Združene države Amerike so leta 2011 med vstajo proti Gadafiju v Libiji izvršile niz zračnih napadov; ko je bil Gadafi s strani vstajnikov usmrčen, je Libija zapadla v kaos in primež oboroženih skrajnežev.

Glede aktualnega stanja v Libiji je Obama že pred tem, marca v pogovoru za revijo Atlantic kritiziral britanskega premierja Davida Camerona in nekdanjega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja za njuni vlogi pri obstreljevanju Libije. Cameron naj bi po mnenju Obame pri tem postal “raztresen”, Sarkozy pa naj bi se pri tem predvsem prizadeval za promocijo svoje države.

Če je bila Libija največji spodrsljaj Obame v dveh mandatih na mestu predsednika ZDA, si v največji plus šteje rešitev ameriškega gospodarstva iz hude krize. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:22 12. April 2016.

    a bodo vrnili Nobelovo nagrado za mir ?

  • 00:12 12. April 2016.

    A za napakco 500.000 mrtvih , zrušen politićni sistem države , porušena infrastruktura , brezzakonje , rivalske milice , a …

  • h3o
    18:50 11. April 2016.

    no ja je vsaj priznal, kaki drugi bi še naprej lagali ljudem...Gadafi je držal nevarne musliće na vrvici in jih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.