Bavarska cerkev iz snega

Foto: EPA Pogled na zunanjost cerkve konec decembra. Foto: Reuters Ogledovanje notranjosti izvirne cerkve. Foto: Reuters Ob vhodu v ledeno cerkev. Foto: Reuters Pred oltarjem v cerkvi. Foto: Reuters Duhovnik se sprehaja po novi cerkvi iz snega in ledu. Foto: Reuters Ni nevarnosti, da bi se zaradi sveč cerkev iz ledu in snega stopila. Foto: Reuters Katoliški duhovnik pred ledenim oltarjem. Foto: Reuters Sveče na oltarju iz ledu. Foto: Reuters Duhovnik v pogovoru z verniki ob vhodu v nenavadno cerkev. Foto: Reuters Zadnji popravki pred odprtjem cerkve iz ledu za javnost. Foto: Reuters Ljudje si ogledujejo notranjost cerkve v Mitterfirmiansreutu. Foto: Reuters Delavec pili še zadnje detajle na novozgrajeni ledeni cerkvi. Foto: Reuters Ljudje, zbrani pred cerkvijo iz snega in ledu. Foto: Reuters Gradbena dela na cerkvi nekaj dni pred zaključkom. Foto: EPA Gradbena dela v cerkvi nekaj dni pred zaključkom. Foto: Reuters Gradnja cerkve v času okoli božiča. Foto: Reuters Zaključna gradbena dela na cerkvi iz snega in ledu. Foto: Reuters Zaključna gradbena dela na cerkvi iz snega in ledu. Foto: Reuters Zaključna gradbena dela na cerkvi iz snega in ledu. Foto: EPA Gradnja cerkve iz snega in ledu sredi decembra. Foto: EPA Gradnja cerkve iz snega in ledu v prvi polovici decembra.
V manjšem kraju ob bavarsko-češki meji so postavili posebno cerkev, ki pa najbrž ne bo dočakala niti poletja. Zgrajena je večidel iz snega, v njej pa bodo dogodki vseeno možni. Med in pod 1.100 tonami snega je prostora za 190 ljudi.
Oglej si celoten članek

Cerkev je dolga 25, široka pa 11 metrov. Osnovno gradivo predstavlja 1.400 kubičnih metrov snega. Gradili so jo cel december, cilj, da jo bodo odprli pred novim letom, pa uspešno dosegli. Prvotno so sicer nameravali cerkev uporabljati že pred božičem, a so zaradi toplejšega vremena rok malo premaknili. Stroški gradnje so po podatkih, ki jih navaja nemški Spiegel, znašali preko sto tisoč evrov. Če bo vse po sreči, bo cerkev stala do marca – predvsem za kulturne dogodke.

Z novo cerkvijo se želijo spomniti dogodkov in podobnega projekta izpred stoletja. Pozimi konec leta 1910 in na začetku leta 1911 je namreč v istem kraju že stala cerkev iz snega in ledu. Tedaj so jo vaščani Mitterfirmiansreuta zgradili zato, ker se pozimi zaradi debele snežne odeje niso mogli udeleževati verskih obredov v bližnjem kraju Mauth.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.