Svet
7 ogledov

Bavarska cerkev iz snega

Pogled na zunanjost cerkve konec decembra.
1/21
EPA
V manjšem kraju ob bavarsko-češki meji so postavili posebno cerkev, ki pa najbrž ne bo dočakala niti poletja. Zgrajena je večidel iz snega, v njej pa bodo dogodki vseeno možni. Med in pod 1.100 tonami snega je prostora za 190 ljudi.

Cerkev je dolga 25, široka pa 11 metrov. Osnovno gradivo predstavlja 1.400 kubičnih metrov snega. Gradili so jo cel december, cilj, da jo bodo odprli pred novim letom, pa uspešno dosegli. Prvotno so sicer nameravali cerkev uporabljati že pred božičem, a so zaradi toplejšega vremena rok malo premaknili. Stroški gradnje so po podatkih, ki jih navaja nemški Spiegel, znašali preko sto tisoč evrov. Če bo vse po sreči, bo cerkev stala do marca – predvsem za kulturne dogodke.

Z novo cerkvijo se želijo spomniti dogodkov in podobnega projekta izpred stoletja. Pozimi konec leta 1910 in na začetku leta 1911 je namreč v istem kraju že stala cerkev iz snega in ledu. Tedaj so jo vaščani Mitterfirmiansreuta zgradili zato, ker se pozimi zaradi debele snežne odeje niso mogli udeleževati verskih obredov v bližnjem kraju Mauth.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.