Beli levčki

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V nemškem živalskem vrtu so danes predstavili tri mladičke belega leva. Ne gre za albino leve, pač pa za redko vrsto, ki je v naravi skoraj več ni.
Oglej si celoten članek

Mladičke so danes predstavili obiskovalcem živalskega vrta v mestecu Schloss Holte-Stukenbrock v nemški pokrajini Severno Porenje - Vestfalija.

Levčki so se skotili pred enim mesecem, zanje skrbita dve skrbnici v živalskem vrtu, ki jih hranita po stekleničkah za dojenčke. Beli levi so v naravi izjemno redki, živijo še ponekod v Južni Afriki, kjer jih imajo domačini za božanstva.

Ne gre za albino leve, pač pa se pri teh levih pojavi redka genetska mutacija; vrsta se imenuje panthera leo kruger. Že tako redko vrsto ogroža tudi njihova hiba, saj so v naravi zaradi svoje barve prej opazni in tako že kot mladički lahek plen.

Pred šestimi leti so jih v naravi našteli le še šest, tako da se je treba za obstanek vrste zahvaliti živalskim vrtovom in safari parkom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.