Svet
26 ogledov

Beli levčki

1/6
Žurnal24 main
V nemškem živalskem vrtu so danes predstavili tri mladičke belega leva. Ne gre za albino leve, pač pa za redko vrsto, ki je v naravi skoraj več ni.

Mladičke so danes predstavili obiskovalcem živalskega vrta v mestecu Schloss Holte-Stukenbrock v nemški pokrajini Severno Porenje - Vestfalija.

Levčki so se skotili pred enim mesecem, zanje skrbita dve skrbnici v živalskem vrtu, ki jih hranita po stekleničkah za dojenčke. Beli levi so v naravi izjemno redki, živijo še ponekod v Južni Afriki, kjer jih imajo domačini za božanstva.

Ne gre za albino leve, pač pa se pri teh levih pojavi redka genetska mutacija; vrsta se imenuje panthera leo kruger. Že tako redko vrsto ogroža tudi njihova hiba, saj so v naravi zaradi svoje barve prej opazni in tako že kot mladički lahek plen.

Pred šestimi leti so jih v naravi našteli le še šest, tako da se je treba za obstanek vrste zahvaliti živalskim vrtovom in safari parkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.