Benetton ugodil Vatikanu in umaknil oglas

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Benetton je oglas, ki je močno razburil Vatikan, umaknil. Zmotila jih je slika, na kateri papež poljublja imama.
Oglej si celoten članek

Benetton je klonil pod pritiskom Vatikana in odstranil plakate, na katerih papež Benedikt XVI. na usta poljublja egiptovskega imama. Sicer so iz družbe sporočili, da je namen kampanje spodbujati strpnost in ne sovraštvo – a to Cerkve ni prepričalo. Vatikan meni, da fotografija žali vernike.

Podjetje je v kampanjo vključilo podobe več svetovno znanih osebnosti. Kot je razvidno iz fotografije, sta med njimi tudi ameriški predsednik Barack Obama in njegov venezuelski kolega Hugo Chavez. Na drugi fotografiji pa izraelski premier Benjamin Netanjahu poljublja palestinskega predsednika Mahmuda Abasa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:10 26. December 2011.

    lepo zdaj pa še v petek ne bomo delali(muslimanski dan) sobota (židovski dan)nedelja (krščanski dan)...pozdravljam take pristope k reševanju sporov!!

  • 09:08 26. December 2011.

    lepa gesta...mir na svetu!! zakaj to moti Vatikana??

  • 09:08 26. December 2011.

    lepa gesta...mir na svetu!! zakaj to moti Vatikana??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.