Berlusconi prepričan v zmago

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Italijanski premier Silvio Berlusconi ostaja prepričan v svojo zmago, če bodo potrebne predčasne volitve.
Oglej si celoten članek

Silvio Berlusconi je pred pričakovanim jutrišnjim odstopom štirih ministrov danes svojim privržencem v Milanu dejal, da bi v primeru izglasovanja nezaupnice v spodnjem domu parlamenta na parlamentarnih volitvah zmagal brez svojega nekdanjega zaveznika Gianfranco Finija.

"60 odstotkov volivcev podpira Silvia Berlusconija," je dejal premier, kljub temu pa priznal, da bi mu lahko v spodnjem domu izglasovali nezaupnico.

"Nadaljevali bomo z vlado z zaupnico, ki jo bomo bomo dobili v senatu, pa tudi v spodnjem domu," je dejal po telefonski povezavi svojem privržencem, ki so se zbrali na srečanju v Milanu. Če bi vladi izglasovali nezaupnico v spodnjem domu, pa bi morali na predčasne volitve, je dejal, ob tem pa ocenil, da bi v tem primeru Finijevi "znova izgubili".

Štirje ga zapuščajo
V ponedeljek naj bi iz vlade izstopili štirje ministri, privrženi predsedniku italijanske poslanske zbornice Finiju. Fini se je za njihov umik odločil po četrtkovem pogovoru z vodjo Severne lige Umbertom Bossijem, ki je neuspešno skušal posredovati med Finijem in Berlusconijem. Bossi je Finiju ponudil, da bi se pogajal o oblikovanju nove vlade pod vodstvom Berlusconija, a je Fini to odločno zavrnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.