Svet
7 ogledov

Berlusconi prepričan v zmago

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanski premier Silvio Berlusconi ostaja prepričan v svojo zmago, če bodo potrebne predčasne volitve.

Silvio Berlusconi je pred pričakovanim jutrišnjim odstopom štirih ministrov danes svojim privržencem v Milanu dejal, da bi v primeru izglasovanja nezaupnice v spodnjem domu parlamenta na parlamentarnih volitvah zmagal brez svojega nekdanjega zaveznika Gianfranco Finija.

"60 odstotkov volivcev podpira Silvia Berlusconija," je dejal premier, kljub temu pa priznal, da bi mu lahko v spodnjem domu izglasovali nezaupnico.

"Nadaljevali bomo z vlado z zaupnico, ki jo bomo bomo dobili v senatu, pa tudi v spodnjem domu," je dejal po telefonski povezavi svojem privržencem, ki so se zbrali na srečanju v Milanu. Če bi vladi izglasovali nezaupnico v spodnjem domu, pa bi morali na predčasne volitve, je dejal, ob tem pa ocenil, da bi v tem primeru Finijevi "znova izgubili".

Štirje ga zapuščajo
V ponedeljek naj bi iz vlade izstopili štirje ministri, privrženi predsedniku italijanske poslanske zbornice Finiju. Fini se je za njihov umik odločil po četrtkovem pogovoru z vodjo Severne lige Umbertom Bossijem, ki je neuspešno skušal posredovati med Finijem in Berlusconijem. Bossi je Finiju ponudil, da bi se pogajal o oblikovanju nove vlade pod vodstvom Berlusconija, a je Fini to odločno zavrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.