Berlusconi pritrjuje Mussoliniju

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijo je razburil nov posnetek nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ki meni, da je imel diktator Benito Mussolini prav, ko je dejal, da je Italijanom lahko vladati, a da je to brezupno.
Oglej si celoten članek

Nekdanji predsednik italijanske vlade se je udeležil predstavitve knjige, na kateri pa je predvsem razburil s svojimi zopet kontroverznimi izjavami. Italijanske spletne medije so preplavili posnetki, v katerih njihov (nekdanji) "vitez" citira predvojnega fašističnega diktatorja Benita Mussolinija, ki je dejal, da "Italijanov ni težko voditi, ni jim težko vladati, je pa to početje brezupno".

Bivši premier Silvio Berlusconi je mimogrede omenil, da bere pisma padlega italijanskega diktatorja, ki je poleg ostalega poznan kot eden ključnih zaveznikov Adolfa Hitlerja med drugo svetovno vojno.

Berlusconi ničesar ne obžaluje

Na istem dogodku je Berlusconi sicer še izjavil, da mu Italijanov ni treba prositi za opravičilo. Slednje se je sicer nanašalo na čas njegovega vladanja in napake, ki mu jih sedaj, ko državo vodi nov premier Mario Monti, očitajo in vidijo pogosteje kot v času njegovih mandatov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.