Svet
3 ogledov

Berlusconi pritrjuje Mussoliniju

Alessandra Mussolini Reuters
Italijo je razburil nov posnetek nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ki meni, da je imel diktator Benito Mussolini prav, ko je dejal, da je Italijanom lahko vladati, a da je to brezupno.

Nekdanji predsednik italijanske vlade se je udeležil predstavitve knjige, na kateri pa je predvsem razburil s svojimi zopet kontroverznimi izjavami. Italijanske spletne medije so preplavili posnetki, v katerih njihov (nekdanji) "vitez" citira predvojnega fašističnega diktatorja Benita Mussolinija, ki je dejal, da "Italijanov ni težko voditi, ni jim težko vladati, je pa to početje brezupno".

Bivši premier Silvio Berlusconi je mimogrede omenil, da bere pisma padlega italijanskega diktatorja, ki je poleg ostalega poznan kot eden ključnih zaveznikov Adolfa Hitlerja med drugo svetovno vojno.

Berlusconi ničesar ne obžaluje

Na istem dogodku je Berlusconi sicer še izjavil, da mu Italijanov ni treba prositi za opravičilo. Slednje se je sicer nanašalo na čas njegovega vladanja in napake, ki mu jih sedaj, ko državo vodi nov premier Mario Monti, očitajo in vidijo pogosteje kot v času njegovih mandatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.