"Bežite, tip ima pištolo"

Foto: Profimedia
Zagrenjeni sodelavec je vstopil v upravno stavbo in pobil 12 ljudi.
Oglej si celoten članek

Iz ZDA poročajo o enem najbolj krvavih strelskih pohodov v zadnjem obdobju. 40-letni uslužbenec mestne uprave v Virginia Beach na Floridi je s streli vse povprek v petek popoldan po lokalnem času pokosil 12 ljudi, več pa jih je ranil. 

Še hujši pokol so preprečili štirje policisti, ki so vdrli v stavbo in se takoj zapletli s storilcem v strelski obračun. Pri tem je enega policista v prsi zadela krogla in le zaščitnemu jopiču se lahko zahvali, da je še vedno živ, poroča BBC.

Policisti so po dolgi izmenjavi ognja storilca, oboroženega s puško in pištolo z dušilcem, na koncu le ubili. Razmere na prizorišču pokola so na sledeči tiskovni konferenci označili za "grozljive" in podobne "vojnemu območju."

Foto: Epa Streljanje Virginia Beach ZDA

Kot da bi nekaj padlo po stopnicah

Storilec je bil po prvih vesteh 40-letni uslužbenec urada, ki je bil zadolžen za pripravo cestnih projektov v mestu. Kaj je bil motiv napada, policisti še ugotavljajo. Naj bi Je pa že znano, da je pred vstopom v upravno stavbo najprej usmrtil nekoga v avtu, v stavbi pa nato začel streljati po ljudeh. 

Priča in sodelavec Edwars Weeden je poročanju CNN pojasnil, kako so videli, da se dogaja nekaj hudega. V nekem trenutku je on in še nekaj sodelavcev zaslišalo, kot da bi nekdo padel po stopnicah. Šli so pogledati in videli na tleh žensko v krvi. Sodelavec se je povzpel na zgornje nadstropje, a je takoj prihitel nazaj in vpil: "Ven! Tip ima pištolo!"

Foto: Epa Streljanje Virginia Beach ZDA

Po poročanju spletne strani Gun Violence Archive, ki šteje zločine z uporabo strelskega orožja, gre za 150. incident v letošnjem letu v ZDA, v katerem je prišlo do masovnega streljanja. Storilec je po prvih ugotovitvah orožje kupil na legalen način. Predsednika Donalda Trumpa so obvestili o dogajanju.

Foto: Epa Streljanje Virginia Beach ZDA

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.