Svet
753 ogledov

"Bežite, tip ima pištolo"

Streljanje ZDA policija
Zagrenjeni sodelavec je vstopil v upravno stavbo in pobil 12 ljudi.

Iz ZDA poročajo o enem najbolj krvavih strelskih pohodov v zadnjem obdobju. 40-letni uslužbenec mestne uprave v Virginia Beach na Floridi je s streli vse povprek v petek popoldan po lokalnem času pokosil 12 ljudi, več pa jih je ranil. 

Še hujši pokol so preprečili štirje policisti, ki so vdrli v stavbo in se takoj zapletli s storilcem v strelski obračun. Pri tem je enega policista v prsi zadela krogla in le zaščitnemu jopiču se lahko zahvali, da je še vedno živ, poroča BBC.

Policisti so po dolgi izmenjavi ognja storilca, oboroženega s puško in pištolo z dušilcem, na koncu le ubili. Razmere na prizorišču pokola so na sledeči tiskovni konferenci označili za "grozljive" in podobne "vojnemu območju."

Streljanje Virginia Beach ZDA | Avtor: Epa Epa

Kot da bi nekaj padlo po stopnicah

Storilec je bil po prvih vesteh 40-letni uslužbenec urada, ki je bil zadolžen za pripravo cestnih projektov v mestu. Kaj je bil motiv napada, policisti še ugotavljajo. Naj bi Je pa že znano, da je pred vstopom v upravno stavbo najprej usmrtil nekoga v avtu, v stavbi pa nato začel streljati po ljudeh. 

Priča in sodelavec Edwars Weeden je poročanju CNN pojasnil, kako so videli, da se dogaja nekaj hudega. V nekem trenutku je on in še nekaj sodelavcev zaslišalo, kot da bi nekdo padel po stopnicah. Šli so pogledati in videli na tleh žensko v krvi. Sodelavec se je povzpel na zgornje nadstropje, a je takoj prihitel nazaj in vpil: "Ven! Tip ima pištolo!"

Streljanje Virginia Beach ZDA | Avtor: Epa Epa

Po poročanju spletne strani Gun Violence Archive, ki šteje zločine z uporabo strelskega orožja, gre za 150. incident v letošnjem letu v ZDA, v katerem je prišlo do masovnega streljanja. Storilec je po prvih ugotovitvah orožje kupil na legalen način. Predsednika Donalda Trumpa so obvestili o dogajanju.

Streljanje Virginia Beach ZDA | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.