BiH resno grozijo novi oboroženi spopadi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bosna in Hercegovina je zdrsnila v novo nevarno krizo, ki državo lahko pahne v nove oborožene spopade. Tako ocenjuje večina bosansko hercegovskih medijev, ki komentirajo odločitev oblasti Republike Srbske, da prekine sodelovanje s sodiščem in tožilstvom Bosne in Hercegovine ter Državno agencijo za preiskave in zaščito.
Oglej si celoten članek

Nova kriza v Bosni in Hercegovini je na naslovnici vseh dnevnih časopisov v državi ne glede na to, iz katerega območja države so. Kot piše Dnevni Avaz, gre za poglobitev že tako ostrih odnosov na relaciji Banja Luka – Sarajevo, ki trajajo že mesece.

Časopis citira izjavo predsednika Republike Srbske Milorada Dodika, da je v četrtek le malo manjkalo, da bi prišlo do oboroženega spopada med pripadniki Državne agencije za preiskave in zaščito ter policije v mestu Bosanski Novi, ko je bila v teku aretacija petih bosanskih Srbov, osumljenih za vojne zločine.

Kot pišejo različni mediji v državi, v ozadju odločitve Milorada Dodika, da še bolj zaostri odnose v Bosni in Hercegovini ter celo zagrozi z oboroženimi spopadi, bi lahko bila prizadevanja predsednika Republike Srbske da zaščiti svojo vladavino od morebitnega kazenskega pregona zaradi kriminalnih dejavnosti.

Prepričan sem, da je vse aktualno dogajanje motivirano s tem, da smotik pred tem, da razkrijemo težke korupcijske afere,” je na kratko komentiral prvi mož varnosti v Bosni in Hercegovini Dragan Mektić. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.