Svet
23 ogledov

BiH resno grozijo novi oboroženi spopadi

Bosanska policija Reuters
Bosna in Hercegovina je zdrsnila v novo nevarno krizo, ki državo lahko pahne v nove oborožene spopade. Tako ocenjuje večina bosansko hercegovskih medijev, ki komentirajo odločitev oblasti Republike Srbske, da prekine sodelovanje s sodiščem in tožilstvom Bosne in Hercegovine ter Državno agencijo za preiskave in zaščito.

Nova kriza v Bosni in Hercegovini je na naslovnici vseh dnevnih časopisov v državi ne glede na to, iz katerega območja države so. Kot piše Dnevni Avaz, gre za poglobitev že tako ostrih odnosov na relaciji Banja Luka – Sarajevo, ki trajajo že mesece.

Časopis citira izjavo predsednika Republike Srbske Milorada Dodika, da je v četrtek le malo manjkalo, da bi prišlo do oboroženega spopada med pripadniki Državne agencije za preiskave in zaščito ter policije v mestu Bosanski Novi, ko je bila v teku aretacija petih bosanskih Srbov, osumljenih za vojne zločine.

Kot pišejo različni mediji v državi, v ozadju odločitve Milorada Dodika, da še bolj zaostri odnose v Bosni in Hercegovini ter celo zagrozi z oboroženimi spopadi, bi lahko bila prizadevanja predsednika Republike Srbske da zaščiti svojo vladavino od morebitnega kazenskega pregona zaradi kriminalnih dejavnosti.

Prepričan sem, da je vse aktualno dogajanje motivirano s tem, da smotik pred tem, da razkrijemo težke korupcijske afere,” je na kratko komentiral prvi mož varnosti v Bosni in Hercegovini Dragan Mektić. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.