Bivši egiptovski diktator zbolel za rakom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bivši egiptovski predsednik Hosni Mubarak je zbolel za rakom. Zaradi težav s srcem je sicer že nekaj tednov v bolnišnici v Šarm el Šejku.
Oglej si celoten članek

Zdravstveno stanje egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka (na fotografiji) je po navedbah njegovega odvetnika resno. "Mubarak ima raka in ta podatek je bil vključen v zadnje zdravstveno poročilo," je dejal Farid el-Deeb v odgovoru na vprašanje, ali bo bivši vodja države sposoben sodelovati na sojenju.

V bolnišnici v Šarm el Šejku se nahaja že od aprila, ko se mu je med zaslišanjem v mestu el Tor v provinci Sinaj zdravstveno stanje poslabšalo. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo 3. avgusta. Mubarak je obtožen zlorabe oblasti in uboja protestnikov.

Oblast je moral 82-letnik zapustiti 11. februarja po 18-dnevnih demonstracijah. Proti njemu je takrat v središču Kaira protestiralo na milijone Egipčanov. Takoj po sestopu z oblasti se je umaknil v Šarm el Šejk. V zadnjih letih predsednikovanja je sicer imel več zdravstvenih problemov, prestati pa je moral tudi nekaj operacij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.