Svet
5 ogledov

Bivši egiptovski diktator zbolel za rakom

Mubarak je še vedno v vojaški bolnišnici v Šarm el Šejku. V Kairo naj ga ne bi p Žurnal24 main
Bivši egiptovski predsednik Hosni Mubarak je zbolel za rakom. Zaradi težav s srcem je sicer že nekaj tednov v bolnišnici v Šarm el Šejku.

Zdravstveno stanje egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka (na fotografiji) je po navedbah njegovega odvetnika resno. "Mubarak ima raka in ta podatek je bil vključen v zadnje zdravstveno poročilo," je dejal Farid el-Deeb v odgovoru na vprašanje, ali bo bivši vodja države sposoben sodelovati na sojenju.

V bolnišnici v Šarm el Šejku se nahaja že od aprila, ko se mu je med zaslišanjem v mestu el Tor v provinci Sinaj zdravstveno stanje poslabšalo. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo 3. avgusta. Mubarak je obtožen zlorabe oblasti in uboja protestnikov.

Oblast je moral 82-letnik zapustiti 11. februarja po 18-dnevnih demonstracijah. Proti njemu je takrat v središču Kaira protestiralo na milijone Egipčanov. Takoj po sestopu z oblasti se je umaknil v Šarm el Šejk. V zadnjih letih predsednikovanja je sicer imel več zdravstvenih problemov, prestati pa je moral tudi nekaj operacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.