Svet
5 ogledov

Mubarak v bolnišnici

Hosni Mubarak Žurnal24 main
Nekdanji egiptovski predsednik Hosni Mubarak je bil hospitaliziran, so sporočile egiptovske varnostne in zdravstvene oblasti. Pred bolnišnico že protestniki.

"Nekdanji predsednik Hosni Mubarak je v bolnišnici v Šarm el Šejku," na spletni strani poroča državni časopis Al Ahram.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so Mubaraka hospitalizirali potem, ko naj bi se mu med zaslišanjem v mestu el Tor v provinci Sinaj zdravstveno stanje poslabšalo. Po poročanju državne televizije je imel Mubarak težave s srcem.

Pred bolnišnico že protestniki
Pred bolnišnico se je že zbralo več demonstrantov, ki mahajo s transparenti, na katerih piše "On je tiran". Stavbo sicer varujejo varnostne oblasti.

Dva predstavnika varnostnih sil sta dejala, da je prihod Mubaraka varovalo policijsko spremstvo. Dva zdravnika iz bolnišnice pa sta dejala, da je Mubarak stopil iz varovanega mercedesa in bil pospremljen v predsedniško bolniško sobo.

Nekdanjega predsednika sicer čaka zaslišanje zaradi suma korupcije in nasilja nad protestniki med egiptovsko vstajo. Mubarak vseskozi zavrača obtožbe.

Odstavilo ga je ljudstvo
82-letni Mubarak je moral oblast zapustiti 11. februarja po 18-dnevnih demonstracijah. Proti njemu je takrat v središču Kaira protestiralo na milijone Egipčanov.

Mubarak se je po sestopu z oblasti umaknil v Šarm el Šejk. Že v zadnjih letih predsednikovanja pa je imel več zdravstvenih problemov, prestati pa je moral več operacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.