Blair pomagal Gadafijevemu sinu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dokumenti, najdeni v Tripoliju, razkrivajo, da je nekdanji britanski premier Tony Blair pomagal sinu libijskega voditelja Moamerja Gadafija pri doktoratu.
Oglej si celoten članek

Tony Blair naj bi Saifu Al Islamu v pismu predlagal nekaj primerov, ki bi mu lahko pomagali pri pisanju doktorata na London School of Economics. Bivši britanski premier Gadafijevega sina naslavlja z "inženir Saif" in se mu zahvaljuje za predstavitev "zanimivih tez" za doktorat. Kot je poročal britanski Sunday Times, so dokumente, ki pričajo o tem, našli na zapuščenem britanskem veleposlaništvu v Tripoliju.

Gre za zadnjega v vrsti dokumentov, ki poročajo o tesnih stikih številnih obveščevalnih služb z libijskimi oblastmi. New York Times je že v soboto poročal o tesnih stikih med ameriško obveščevalno službo Cia in libijsko obveščevalno službo, s slednjo pa naj bi za časa Gadafijevega režima sodelovala tudi britanska obveščevalna služba MI-6.

Nemški Bild am Sonntag pa je danes objavil, da je nemška varnostna služba že pred več kot desetimi leti dobivala informacije od libijske obveščevalne službe iz časa Gadafijevega režima.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.