Svet
16 ogledov

Blair pomagal Gadafijevemu sinu

Dobra polovica Britancev je obenem prepričanih, da je Blair leta 2003 v času pri Žurnal24 main
Dokumenti, najdeni v Tripoliju, razkrivajo, da je nekdanji britanski premier Tony Blair pomagal sinu libijskega voditelja Moamerja Gadafija pri doktoratu.

Tony Blair naj bi Saifu Al Islamu v pismu predlagal nekaj primerov, ki bi mu lahko pomagali pri pisanju doktorata na London School of Economics. Bivši britanski premier Gadafijevega sina naslavlja z "inženir Saif" in se mu zahvaljuje za predstavitev "zanimivih tez" za doktorat. Kot je poročal britanski Sunday Times, so dokumente, ki pričajo o tem, našli na zapuščenem britanskem veleposlaništvu v Tripoliju.

Gre za zadnjega v vrsti dokumentov, ki poročajo o tesnih stikih številnih obveščevalnih služb z libijskimi oblastmi. New York Times je že v soboto poročal o tesnih stikih med ameriško obveščevalno službo Cia in libijsko obveščevalno službo, s slednjo pa naj bi za časa Gadafijevega režima sodelovala tudi britanska obveščevalna služba MI-6.

Nemški Bild am Sonntag pa je danes objavil, da je nemška varnostna služba že pred več kot desetimi leti dobivala informacije od libijske obveščevalne službe iz časa Gadafijevega režima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.