Svet
19 ogledov

"Nismo ženske, ne bomo se predali"

Moamer Gadafi Reuters
Libijsko ljudstvo je nagovoril polkovnik Gadafi, ki napoveduje nadaljevanje boja proti upornikom. Ti so podaljšali rok za predajo polkovnikovim privržencem.

Moamer Gadafi Libijcem sporoča, da se ne bo nikoli predal. Sporočilo njegovim privržencem je prenašala ena od sirskih televizijskih postaj. "Ne bomo se predali. Nismo ženske. Nadaljevali bomo z bojem," je dejal Gadafi, ki je na neznani lokaciji v Libiji. "Naj bo boj dolg in naj Libijo zajamejo ognjeni zublji," je še dejal. "Ljudje se borijo proti kolonializmu. Za svobodo so potrebna velika žrtvovanja. Prihaja konec za izdajalce, Nato in zvestobo izdajalcev Natu."

Kje naj bi se nahajal Gadafi, ostaja uganka. Najverjetneje je južno od prestolnice, v bližini kraja Bani Valid. Uporniki so njegovim privržencem postavili ultimat za predajo, ki so ga kasneje podaljšali, tako da imajo čas za predajo do 10. septembra.

V Libiji bodo še vztrajali

Medtem pa so se v Parizu zbrali predstavniki 60 držav in mednarodnih organizacij in razpravljali o prihodnosti Libije. Konferenco sta sklicala francoski predsednik Nicolas Sarkozy in britanski premier David Cameron. Po koncu konference sta napovedala, da se bo operacija zveze Nato v Libiji nadaljevala, dokler bodo Gadafi in njegovi lojalisti predstavljali nevarnost. Generalni sekretar Nata Anders Fogh Rasmussen pa je dejal, da bo Nato "dokončal misijo v Libiji".

Sarkozy je še dejal, da bi morali Gadafija prijeti, Libijci pa naj se sami odločijo, kje se mu bo sodilo.

Dogovorili so se tudi, da bodo sprostili petnajst milijard dolarjev in tako pomagali pri obnovi države po skorajšnjem padcu režima Moamerja Gadafija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.