Bo Abramovič postal Črnogorec?

Foto: Žurnal24 črnogorski potni list
Črna gora tujcem, ki nameravajo v državo investirati najmanj pol milijona evrov, ponuja črnogorsko državljanstvo.
Oglej si celoten članek

"Gospodarsko državljanstvo“ za tuje investitorje je vlada v Podgorici potrdila v ponedeljek. Črnogorsko državljanstvo je za tujce zanimivo, ker je konec lanskega leta Bruselj dokončno potrdil odpravo vizumov za vstop državljanov Makedonije, Srbije in Črne gore v schengensko območje. "Znani poslovneži imajo tako možnost z investicijami v Črno goro, njeno gospodarstvo ali z donacijami v državni proračun priti do enega od omejenih črnogorskih potnih listov," so sporočili z vlade.

Eden prvih, ki je državljanstvo že prejel, je nekdanji tajski premier Thaksin Shinawatra, ki je zbežal iz svoje države in naj bi stal za nemiri v Bangkoku. Shinawatra se je zavezal, da bo v zameno za potni list investiral v hotelirstvo. Če gre verjeti govoricam, naj bi se za državljanstvo zanimala tudi ruski milijarder Roman Abramovič in nekdanji lastnik moštva v F1 Eddie Jordan.

Domneva se, da podobne programe izvajajo tudi Avstralija, Kanada in ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.