Bo tokrat le imel srečo?

Foto: Žurnal24 Barack Obama, družina, počitnice, hčerka Foto: Žurnal24 Barack Obama, družina, počitnice, hčerka Foto: Žurnal24 Barack Obama, družina, počitnice, hčerka Foto: Žurnal24 Barack Obama, družina, počitnice, hčerka Foto: Žurnal24 Barack Obama, družina, počitnice, hčerka Foto: Žurnal24 Barack Obama, družina, počitnice, hčerka Foto: Žurnal24 Barack Obama, družina, počitnice, hčerka
Ameriški predsednik Barack Obama se je z družino odpravil na krajše počitnice v nacionalni park Acadia, kjer si bo ogledal lepote narave. Bo tudi tokrat kaj prekinilo njegov dopust?
Oglej si celoten članek

Kadarkoli se je Obama v zadnjih 18. mesecih, kolikor časa je že na položaju prvega moža ZDA, odpravil na počitnice, jih je moral zaradi nekaterih nujnih dogodkov prekiniti.

Posnetke, kako je Obama z družino zapuščal Belo hišo, si oglejte v zavihku galerija.

Tako je moral zaradi nesreče na naftni ploščadi v Mehiškem zalivu opustiti načrte po obisku Indonezije, kjer bi hčerkama Malii in Sashi pokazal, kako je tam preživljal svojo mladost.

Po zadnjih načrtih naj bi se na počitnice v to azijsko državo odpravil konec tega leta.

Obama je dosedaj za počitnice porabil 65 dni. Njegov predhodnik George Bush mlajši je v enakem obdobju počitnikoval 120 dni (v to je vključenih tudi 13 odhodov na Bushev ranč v Teksasu).

Lansko poletje je moral počitnice na otoku Martha's Vineyard prekiniti zaradi smrti senatorja Edwarda M. Kennedyja. V Bostonu se je skupaj s soprogo takrat udeležil njegovega pogreba.

Obama ni imel sreče niti z novoletnimi počitnicami na Havajih. Prekiniti jih je moral zaradi neuspelega bombnega napada na letalo v Detroitu.

Tokrat bo lahko Obama z družino užival ob pogledu na čudovito obalo ameriške zvezne države Maine in lepotah nacionalnega parka Acadia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.