Svet
17 ogledov

Bo tokrat le imel srečo?

Barack Obama, družina, počitnice, hčerka
1/7
Žurnal24 main
Ameriški predsednik Barack Obama se je z družino odpravil na krajše počitnice v nacionalni park Acadia, kjer si bo ogledal lepote narave. Bo tudi tokrat kaj prekinilo njegov dopust?

Kadarkoli se je Obama v zadnjih 18. mesecih, kolikor časa je že na položaju prvega moža ZDA, odpravil na počitnice, jih je moral zaradi nekaterih nujnih dogodkov prekiniti.

Posnetke, kako je Obama z družino zapuščal Belo hišo, si oglejte v zavihku galerija.

Tako je moral zaradi nesreče na naftni ploščadi v Mehiškem zalivu opustiti načrte po obisku Indonezije, kjer bi hčerkama Malii in Sashi pokazal, kako je tam preživljal svojo mladost.

Po zadnjih načrtih naj bi se na počitnice v to azijsko državo odpravil konec tega leta.

Obama je dosedaj za počitnice porabil 65 dni. Njegov predhodnik George Bush mlajši je v enakem obdobju počitnikoval 120 dni (v to je vključenih tudi 13 odhodov na Bushev ranč v Teksasu).

Lansko poletje je moral počitnice na otoku Martha's Vineyard prekiniti zaradi smrti senatorja Edwarda M. Kennedyja. V Bostonu se je skupaj s soprogo takrat udeležil njegovega pogreba.

Obama ni imel sreče niti z novoletnimi počitnicami na Havajih. Prekiniti jih je moral zaradi neuspelega bombnega napada na letalo v Detroitu.

Tokrat bo lahko Obama z družino užival ob pogledu na čudovito obalo ameriške zvezne države Maine in lepotah nacionalnega parka Acadia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.