Bodo otroški dodatek vzeli vsem, ki imajo dva avta?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hrvaška vlada je sprejela nacionalni reformni program, ki predvideva 61 reformnih ukrepov.
Oglej si celoten članek

Ker želijo izboljšati kreditno sposobnost države, naj bi že maja pokojninskim skladom prodali za med sto in dvesto milijonov evrov deležev v nekaterih državnih podjetjih. V katerih, še ni jasno. 

Premier Tihomil Oršeković je napovedal še reformo zdravstva in združevanje bolnišnic, tako da po letu 2018 ne bodo več ustvarjale izgube. Eno od ključnih področij pa je tudi šolstvo, davčnega sistema pa letos še ne bodo spreminjali. 

Prvi na udaru otroški dodatek

Vlada je najavila, da bo otroški dodatek prvi doživel spremembe. Zakon naj bi pripravili do septembra, izplačila po novem pa naj bi se začela z novim letom. V dokumentu se omenja Študija svetovne banke, ki je ugotovila, da bi lahko več kot 20 milijonov evrov prihranili, če bi otroške dodatke vzeli vsem, ki imajo drugo nepremičnino, depozit na banki ali dva avtomobila. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:19 30. April 2016.

    Pa še to tudi to z avtomobilom je popolna neumnost oz. opij za ljudstvo. Če bi jaz živel na Hrvaškem …

  • 10:17 30. April 2016.

    Dej se malo umiri. Otroški dodatek bi moral biti za vse enak ne glede na višino dohodka. Zakaj bi nekomu, …

  • 08:04 30. April 2016.

    v Sloveniji to ne bo mogoče sprovest ker je že 58% otrok v enostarševski skupnosti in ti prejemajo ugodnosti. V …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.