Svet
178 ogledov

Bodo otroški dodatek vzeli vsem, ki imajo dva avta?

Orešković Anže Petkovšek
Hrvaška vlada je sprejela nacionalni reformni program, ki predvideva 61 reformnih ukrepov.

Ker želijo izboljšati kreditno sposobnost države, naj bi že maja pokojninskim skladom prodali za med sto in dvesto milijonov evrov deležev v nekaterih državnih podjetjih. V katerih, še ni jasno. 

Premier Tihomil Oršeković je napovedal še reformo zdravstva in združevanje bolnišnic, tako da po letu 2018 ne bodo več ustvarjale izgube. Eno od ključnih področij pa je tudi šolstvo, davčnega sistema pa letos še ne bodo spreminjali. 

Prvi na udaru otroški dodatek

Vlada je najavila, da bo otroški dodatek prvi doživel spremembe. Zakon naj bi pripravili do septembra, izplačila po novem pa naj bi se začela z novim letom. V dokumentu se omenja Študija svetovne banke, ki je ugotovila, da bi lahko več kot 20 milijonov evrov prihranili, če bi otroške dodatke vzeli vsem, ki imajo drugo nepremičnino, depozit na banki ali dva avtomobila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Gr8_1 10:19 30.april 2016.

    Pa še to tudi to z avtomobilom je popolna neumnost oz. opij za ljudstvo. Če bi jaz živel na Hrvaškem bi vse avtomobile pisal nase, otrokom bi jih pa pustil uporabljati. No kaj bodo odbijali??

  • Gr8_1 10:17 30.april 2016.

    Dej se malo umiri. Otroški dodatek bi moral biti za vse enak ne glede na višino dohodka. Zakaj bi nekomu, ki je zaposlen pripadalo manj kot nekomu, ki ni? Ali če ima nekdo večjo plačo prispeva več davkov, kot nekdo ...prikaži več z manjšo. Še večja neumnost je, da ima brezposelni, socialni problem prednost pri pridobivanju mesta v vrtcu. Sedi doma, na riti otroka ima pa v vrtcu, starši, ki ima obveznosti se mora znajti sam, čeprav bolj potrebuje varstvo. Tudi tisti z višjo plačo prispevajo več prispevkov za zdravstveno zavarovanje vendar so opravičeni do enakega obravnavanja. In poglej si tudi, kaj pri nas vse upoštevajo v izračun otroškega dodatka. Če imaš vikend ti pribijejo 7% vrednosti nepremičnine letno kot dohodek.

  • malonaokoli 08:04 30.april 2016.

    v Sloveniji to ne bo mogoče sprovest ker je že 58% otrok v enostarševski skupnosti in ti prejemajo ugodnosti. V Sloveniji še poročeni spijo pri ljubici in na dopust hodijo ločeno.Srednja generacija ima zato več nepremičnin na voljo, da se ...prikaži več prijavi ločeno od namišljene in stvarne skupnosti, še partnerji jim ne sledijo kako naj jim dacarji.