Bogu hvaležni za vsako minuto, ko so še živi

Foto: Reuters reševanje rudarjev Peru Foto: Reuters reševanje rudarjev Peru Foto: Reuters reševanje rudarjev Peru Foto: Reuters reševanje rudarjev Peru
Čeprav jih rešuje 20 vrhunskih strokovnjakov, devet rudarjev četrt kilometra pod zemljo še vedno čaka na rešitev.
Oglej si celoten članek

Devet rudarjev, ki so že od četrtka ujeti 250 metrov pod zemljo, se, čeprav so psihično zelo obremenjeni, počuti dobro in upa, da jih bodo kmalu rešili. Kot še poročajo latinsko-ameriški mediji, se za vsako minuto, ko so še živi, zahvalijo bogu in komaj čakajo, da se bodo spet združili s svojimi družinami.

Optimizma so jim vlili tudi vrhunski strokovnjaki, ki jih je na pomoč poklicala perujska oblast. Kar 20 se jih trudi, da bi iz jaška rešili nesrečne rudarje, ki so oblečeni le v kratke hlače, jakne in škornje. Reševanje upočasnjuje težka dostopnost in udori jaškov.

Hrana, pijača in zrak po cevi

V jašku je sicer ujetih devet nepoškodovanih rudarjev, starih med 22 in 59 let. Z reševalci komunicirajo prek kovinske cevi, ki jim dovaja tudi zrak, ustekleničeno vodo in hrano.

Usoda rudarjev spominja na nesrečo v sosednjem Čilu, ko je bilo v rudniškem jašku 33 rudarjev ujetih kar 69 dni. Njihovo reševanje je pred dvema letoma spremljal ves svet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.