Svet
18 ogledov

Bogu hvaležni za vsako minuto, ko so še živi

reševanje rudarjev Peru
1/4
Reuters
Čeprav jih rešuje 20 vrhunskih strokovnjakov, devet rudarjev četrt kilometra pod zemljo še vedno čaka na rešitev.

Devet rudarjev, ki so že od četrtka ujeti 250 metrov pod zemljo, se, čeprav so psihično zelo obremenjeni, počuti dobro in upa, da jih bodo kmalu rešili. Kot še poročajo latinsko-ameriški mediji, se za vsako minuto, ko so še živi, zahvalijo bogu in komaj čakajo, da se bodo spet združili s svojimi družinami.

Optimizma so jim vlili tudi vrhunski strokovnjaki, ki jih je na pomoč poklicala perujska oblast. Kar 20 se jih trudi, da bi iz jaška rešili nesrečne rudarje, ki so oblečeni le v kratke hlače, jakne in škornje. Reševanje upočasnjuje težka dostopnost in udori jaškov.

Hrana, pijača in zrak po cevi

V jašku je sicer ujetih devet nepoškodovanih rudarjev, starih med 22 in 59 let. Z reševalci komunicirajo prek kovinske cevi, ki jim dovaja tudi zrak, ustekleničeno vodo in hrano.

Usoda rudarjev spominja na nesrečo v sosednjem Čilu, ko je bilo v rudniškem jašku 33 rudarjev ujetih kar 69 dni. Njihovo reševanje je pred dvema letoma spremljal ves svet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.